Μάι 21
06

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/5/2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουμε στα σχολεία, αυτήν τη φορά με τη διενέργεια self test.

Σας δίνουμε τις οδηγίες:
1. Από την Τετάρτη 5 Μαΐου μπορείτε να προμηθεύεστε δωρεάν το self test μαζί με το ενημερωτικό υλικό από τα φαρμακεία, χρησιμοποιώντας τον αριθμό του ΑΜΚΑ των παιδιών.
2. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό κάνουν το self – test στο σπίτι τους. Συστήνεται το πρώτο τεστ να γίνει το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου ή το βράδυ της Κυριακής 9 Μαΐου.
3. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self – test μέσω της πλατφόρμας self – testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
4. Αν το self – test είναι αρνητικό,
– για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self – testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.
– για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
5. Αν το τεστ είναι θετικό,
εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορείτε να προμηθευτείτε το δεύτερο self – test.
Καλό ξεκίνημα να έχουμε!

Εκ της Διευθύνσεως

egkyklios_makrh_esos_0

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *