Notbetreuung

Notbetreuung

Σχολείο

Σας ενημερώνω, ότι στο Σχολείο δύναται να λειτουργήσει πρόγραμμα φύλαξης έκτακτης ανάγκης (Notbetreuung), όπως ορίζεται από το βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας.

Δικαίωμα έχουν όσοι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται και μπορούν – και οι δυο τους- να το αποδείξουν προσκομίζοντας βεβαίωση εργοδότη και υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση. Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται παρακαλώ να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας (https://www.km.bayern.de/allgemein/meldung/6945/faq-zum-unterrichtsbetrieb-an-bayerns-schulen.html#informationen-notbetreuung)

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Η λειτουργία του προγράμματος θα είναι από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 η ώρα.

  • Οι γονείς οφείλουν να μεριμνούν οι ίδιοι για τη μεταφορά των μαθητών προς και από το Σχολείο.

  • Οι γονείς θα φέρνουν τα παιδιά τους μέχρι την εξώπορτα του Σχολείου, θα τα παραλαμβάνουν από αυτή και σε καμία περίπτωση δεν θα εισέρχονται εντός του Σχολείου.

  • το πρόγραμμα φύλαξης έκτακτης ανάγκης δεν αντικαθιστά το παρόν μοντέλο διδασκαλίας, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι η αποστολή εκπαιδευτικού υλικού μέσω μειλ. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα λαμβάνουν κανενός είδους βοήθεια από τους εκπαιδευτικούς, μέλημα των οποίων θα είναι η φύλαξη και μόνο των μαθητών.

  • Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι μαθητές δεν θα προσέρχονται στο Σχολείο για να «κάνουν» μάθημα ή να παίξουν με τους φίλους τους.

  • Οι μαθητές, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα φύλαξης, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (π.χ. αποστάσεις, πλύσιμο χεριών).

O αν. Δ/ντής
Δημήτρης Μπαλής