sxoleia_2

Οδηγίες επαναλειτουργίας του Σχολείου μας

Σχολείο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως έχετε ενημερωθεί, το Σχολείο μετά από 2 μήνες αναστολής αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του για τους μαθητές των τάξεων Α΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όλα τα τμήματα, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, έχουν χωριστεί σε υποτμήματα Α΄και Β΄. Με e-mail σας έχει κοινοποιηθεί σε ποιο υποτμήμα ανήκει ο γιος / η κόρη σας.

Στις 18 Μάϊου θα επιστρέψουν στο σχολείο μόνο οι μαθητές που ανήκουν στο υποτμήμα Α. Στις 25 Μαΐου θα έρθουν σχολείο οι μαθητές του υποτμήματος Β και θα παραμείνουν σπίτι τους οι μαθητές του υποτμήματος Α.

Οι μαθητές που θα μένουν σπίτι θα λαμβάνουν υλικό από τους εκπαιδευτικούς, όπως συνέβαινε έως τώρα. Οι εργασίες αυτές πλέον δεν θα επιστρέφονται μέσω e-mail, αλλά θα διορθώνονται με τον δάσκαλο / δασκάλα την εβδομάδα που θα έρχονται στο σχολείο.

Οι εργασίες που στέλνονταν προς τους μαθητές όλο αυτό το διάστημα δεν θα επιστραφούν.

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως ακριβώς συνέβαινε ως τώρα.

Οι μαθητές θα βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας σε απόσταση 1,5 μέτρου από τους συμμαθητές τους.

Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι καθημερινά 3, (καθώς προβλέπονται 15 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα) δηλ. οι μαθητές θα προσέρχονται σχολείο κανονικά στις 8:00 η ώρα και θα αποχωρούν από αυτό στις 10:35. Τα διαλείμματα θα γίνονται χωριστά για τους μικρούς και τους μεγάλους.

Το σχολείο έχει εφοδιαστεί με αντισηπτικά, αλλά καλό θα είναι το κάθε παιδί (αν είναι δυνατόν) να έχει το δικό του ατομικό, ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν ο συνωστισμός.

Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ακολουθείται από εδώ και πέρα.

Η μετακίνησή των μαθητών θα γίνεται κανονικά με τα σχολικά λεωφορεία.

Οι μαθητές οφείλουν να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου, εκτός από την ώρα διδασκαλίας όσο θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στα σχολικά λεωφορεία!

Σε περίπτωση απουσίας των μαθητών για το διάστημα από 18.05.2020 μέχρι και 29.05.2020, οι απουσίες θα καταγράφονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται. Αν κάποιος μαθητής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες ή έχει στο σπίτι του άτομα που ανήκουν σε αυτές, θα πρέπει οι γονείς τους να συμπληρώσουν τη δήλωση, πατώντας εδώ, και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου.

Παράλληλα έως τις 14:00 η ώρα θα λειτουργεί η Notbetreuung. Οι γονείς των μαθητών που θα παραμένουν στη Notbetreuung φέρουν την ευθύνη να έρχονται και να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό. Επομένως φροντίστε για το κολατσιό των παιδιών σας.

Για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι μας βιώνουμε, παραθέτουμε ορισμένες οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς, με την παράκληση να τηρηθούν στο ακέραιο.

Οδηγίες προς τους μαθητές

* Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος να χρησιμοποιείται τον αγκώνα ή χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάτε αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

* Να μην βάζετε τα χέρια στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σας.

* Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

* Να μην ανταλλάσσετε αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σας.

* Να κρατάτε απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σας μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σας έξω από το σχολείο.

* Σε περίπτωση που εμφανίσετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσετε άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σας και να μείνετε σπίτι μέχρι να νιώσετε τελείως καλά.

Οδηγίες προς τους γονείς

* Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:

* Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.

* Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

* Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

* Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με τον προσωπικό σας γιατρό και ενημερώστε το σχολείο.

* Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Τέλος, την Πέμπτη 21-5-2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, λόγω αργίας.