Ανακοίνωση: Κανόνες υγιεινής, Ενδεικτικά, Προσέλευση

Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης» σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική και ασφαλή νέα σχολική χρονιά!

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας:
1.Λόγω της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βαυαρίας. Συγκεκριμένα:
-Όλοι οι εκπαιδευτικοί, το βοηθητικό προσωπικό , οι μαθήτριες και μαθητές υποχρεούνται στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους του σχολείου.
Εκτός των μαθητριών και μαθητών των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ όπου δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
– Οι μαθήτριες και μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ θα φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες.
Επίσης κρίνονται ως σημαντικά τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων και του καθαρισμού των χεριών.
2. Την Παρασκευή 11.09.2020 θα δοθούν στα ίδια τα παιδιά χωρίς την παρουσία γονέων τα αντίγραφα των περυσινών ενδεικτικών που δεν είχαν δοθεί την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς 2019/20. Το αντίγραφο που θα σας φέρουν τα παιδιά στο σπίτι θα πρέπει να το υπογράψετε, ώστε να το επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Μετά την επιστροφή των υπογεγραμμένων αντιγράφων στο σχολείο, τα παιδιά θα παραλάβουν και το πρωτότυπο ενδεικτικό, το οποίο πλέον θα το κρατήσετε.
3. Η είσοδος και η παραμονή των γονιών στο σχολείο απαγορεύεται. Θα επιτρέπεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού και με χρήση προστατευτικής μάσκας. Η πόρτα του σχολείου θα κλειδώνει στις 8:00 όπου και θα ξεκινούν τα μαθήματα, γι’ αυτό είναι σημαντική η έγκαιρη προσέλευση των παιδιών. Σε περίπτωση καθυστέρησης ή απουσίας οφείλετε να ενημερώνετε το σχολείο νωρίτερα.

Ευχόμαστε ολόψυχα μια καλή σχολική χρονιά και δημιουργική συνεργασία!
Η διεύθυνση και το προσωπικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου «Σωκράτης»