Μήνυμα 25ης Μαρτίου

Σχολείο

Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό. Είναι ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Επανάστασης.

Η λέξη Ευαγγελισμός σημαίνει καλή είδηση. Είναι η είδηση που μετέφερε στη Θεοτόκο ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Αυτή την ημέρα επέλεξε και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στις 25 Μαρτίου 1821 για να υψώσει το λάβαρο της Επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Στις 25 Μαρτίου του 1821 ξεκινά και επίσημα η Επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Η Ελληνική Επανάσταση είναι το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας. Απέδειξε ότι οι Έλληνες μονιασμένοι κατάφεραν το ακατόρθωτο, δηλ. να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος.

Οι Έλληνες απανταχού της γης διατηρούμε την υπερηφάνεια για το έθνος μας, συναισθανόμαστε τη βαριά κληρονομιά των Ηρώων του 1821 και διατηρούμε την Πίστη μας στις καρδιές και στις ψυχές μας.

Τη σημερινή ημέρα τιμούμε χωρίς εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενωμένοι και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση και θα γιορτάσουμε του χρόνου με μεγάλη λαμπρότητα τη συμπλήρωση της Επετείου των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας μας από τον οθωμανικό ζυγό

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και υγεία σε όλους.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω το Έθνος!

 

Ο αν. Δ/ντής

Δημήτρης Μπαλής