H εφημερίδα μας Yes!News- Πρόγραμμα Erasmus +

Ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ (πρώην Comenius), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Καστοριάς είναι γεγονός!!!
 Το πρόγραμμα «Young European Journalists: Listen to our voice» ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2017!!!
 

Συνεργάτες μας στο έργο αυτό είναι 4 ευρωπαϊκά σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Φινλανδία!!! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ!!!

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών και να τα οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Μέσα από κοινές δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται,να ερευνούν ,να επικοινωνούν και ν’ ανταλλάσσουν απόψεις με παιδιά από διαφορετικές χώρες. Έρχονται σ’ επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, συλλέγουν πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες χώρες και μαθαίνουν να σέβονται  τα ήθη και τις παραδόσεις τους.
Έμφαση έχει  δοθεί επίσης στην ανάπτυξη επικοινωνίας στις ξένες γλώσσες και στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Το τελικό προϊόν θα είναι η δημιουργία διαδικτυακής αλλά και έντυπης εφημερίδας ( Yes!News),  με τους μαθητές να μετατρέπονται σε μικρούς δημοσιογράφους.
 
Το πρώτο μας τεύχος είναι ήδη έτοιμο. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους μαθητές των 5 σχολείων της συνεργασίας. Κάθε σχολείο ανέλαβε δύο θεματικές. Η συντακτική ομάδα του  5ου Δημοτικού Σχολείου επέλεξε, για αυτό το τεύχος, να γράψει για το περιβάλλον και την παράδοση. Έτσι, πρωτίστως,  ανέδειξε το θέμα των προσπαθειών που γίνονται για την εξυγίανση της λίμνης της Καστοριάς ( το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο), ενώ με χιουμοριστικό τρόπο έγραψε για τις πάπιες που διασχίζουν τη λεωφόρο των Κύκνων αλλά και για τις συχνές εμφανίσεις των αρκούδων κοντά στην πόλη. Όσον αφορά την παράδοση έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τα Ραγκουτσάρια, παρουσιάζοντας και την φετινή  συμμετοχή του σχολείου μας σ’αυτά!
Για να δείτε την εφημερίδα μας online κάντε “κλικ” στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η εφημερίδα μας- Erasmus Yes!News

ή εδώ:

YES News Numero 1 by Alexandra Michalopoulou on Scribd