Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην ανοιχτή αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Π.Ε.Α.Κ.Ι Ιωαννίνων- Λιμνοπούλα στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026.
Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδηλασίας
Cycling Greece, και υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Τζακώστα Αναστασίας ,η οποία συνόδευσε και ενθάρρυνε ενεργά τους μαθητές/τριες. Αυτοί/ές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της ποδηλασίας ,να δοκιμάσουν δραστηριότητες δεξιοτεχνίας σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα και να ενημερωθούν για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης, μετακίνησης και ψυχαγωγίας.
Η δράση εντάσσεται στα σχέδια δράσης της σχολικής μας ομάδας και συνδέεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα με την καλή υγεία και ευημερία, την βιώσιμη μετακίνηση, τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες καθώς και την υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον.







