2021 12 09 16.18.26 1

ΣΤ2 Τάξη Δημιουργία Συννεφόλεξων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2021-2022 ΔΡΑΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να

τις δείτε σε μορφή animation:

 

 

Στιγμιότυπο 2021-12-09, 14.52.13

 

 


Στιγμιότυπο 2021-12-09, 16.18.26

 

Στα πλαίσια του Προγράμματος Τα Γιαννιτσά Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά που υλοποιούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ2 , δημιούργησαν συννεφόλεξα με το λογισμικό wordart.

Το WordArt είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, με την οποία ο χρήστης δημιουργεί Σύννεφα Λέξεων (word clouds) με απλά και εύκολα βήματα. Ο χρήστης επιλέγει γραμματοσειρά, χρώματα και προσανατολισμό (οριζόντιο/καθετο) και δημιουργεί οπτικές αναπαραστάσεις με λέξεις κλειδιά.

Τα «σύννεφα λέξεων» (word clouds) είναι ένας καλαίσθητος και δημιουργικός τρόπος οπτικής απεικόνιση των λέξεων ενός κειμένου. Με τα σύννεφα λέξεων οι μαθητές εξοικειώνονται με λέξεις-όρους που είναι απαραίτητοι για την εμπέδωση τους μαθήματος. Η οπτικοποίηση των εννοιών και όρων βοηθάει πάντα στην αφομοίωση της νέας γνώσης.

Η εκπαιδευτικός

Γεσθημανή Αποστολίδου

 

ΣΤ2 Τάξη Δημιουργία Συννεφόλεξων από 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών "Πηνελόπη Δέλτα" διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/5dimgian/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *