17

3 Δεκεμβρίου _ Παγκόσμια μέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

IMG 6674 IMG 6677 IMG 6684

 

5

2021 12 08 12.25.00

Η 3η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως Παγκόσμια μέρα Ατόμων με Αναπηρία, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Οι ειδικές ανάγκες μπορούν να χωριστούν στις εξής κατηγορίες: κινητικές, γνωστικές, συναισθηματικές, οπτικές, ακουστικές, λόγου και αναπτυξιακές.

Εμείς στο σχολείο μας επικεντρωθήκαμε στην σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης και στην κινητικότητα όταν γινόμαστε συνοδοί αυτών. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Μήτου και την Λαζαρίδου Μελανία-Ελένη και περιεργάστηκαν εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλα σχεδιασμένο για την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης μέσω γραφής Braille.

Η 3η Δεκέμβρη είναι μια μέρα όπου γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ΑμεΑ αλλά είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει βίωμα στην καθημερινότητα.

  • Δεν πρέπει να παρκάρουμε σε θέσεις ΑμεΑ.
  • Δεν πρέπει να κλείνουμε ράμπες.
  • Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν αισθητηριακές αδυναμίες στο χώρο πρέπει να δείχνουμε ανοχή και να μην προκαλούμε υπερδιέγερση.
  • Πρέπει να ενημερωνόμαστε.

Η εκπαιδευτικός

Λαζαρίδου Μελανία-Ελένη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *