8

ΕΚΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
1 2 3 4 5 6 7 1 9 10 11 12 13 14
Μία ενδιαφέρουσα 3/ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στα πλαίσια επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων από 26 έως 28 Μαΐου 2023 -που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία- πραγματοποίησε το σχολείο μας με 34 μαθητές/τριες και με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ. Αλβανό Κωνσταντίνο και κ. Καράμπελα Νικόλαο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αποστολή ξεναγήθηκε στους παρακάτω χώρους και αξιοθέατα της Αθήνας:
α)Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του κτηρίου, τη λειτουργία της, ενώ χρήσιμες πληροφορίες για το διαχωρισμό των τεσσάρων εξουσιών (κοινοβουλευτικό έργο, νομοθετικό έργο, δικαιοσύνη, τύπος) έδωσε με παραστατικό τρόπο η ξεναγός της Βουλής.
β)Μουσεία: Ακρόπολης και Εθνική Πινακοθήκη, το καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία που ενθουσίασαν τους μαθητές/τριες μας.
γ)Οι μαθητές /τριες αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις από τις επισκέψεις στον Βράχο της Ακρόπολης, στην πλατεία Συντάγματος, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στο Ζάππειο Μέγαρο, στον Εθνικό Κήπο, στην παλιά Αθήνα (Πλάκα-Μοναστηράκι- Θησείο) καθώς και στον Χώρο του Πάρκου Σταύρου Νιάρχου και την Εθνική Βιβλιοθήκη.
δ)Οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους διασκέδασαν με την ψυχή τους σε ταβέρνα με ζωντανή ελληνική μουσική στην περιοχή του Ψυρρή.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε τους μαθητές/τριες για την άψογη συμπεριφορά τους, γιατί εκτός από τον εαυτό τους, εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και την οικογένειά τους.
Επίσης ευχαριστούμε το τουριστικό γραφείο #PerperidisTravel και ιδιαίτερα τον οδηγό κ. Περπερίδη Θοδωρή για την ασφαλή μετακίνηση προς και από την Αθήνα, την κα Γεωργία Γκίκα Σταμενίτη η οποία υποδέχτηκε την αποστολή και συνόδευσε τους γονείς στον χώρο του Κοινοβουλίου και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας και τέλος όλους τους γονείς συνοδούς για την άψογη συνεργασία!!!
Ο διευθυντής
Κων/νος Αλβανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *