1680974413730

Το κυνήγι των Σοκολατένιων αυγών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1680974413755

1680974413702

1680974413670

αρχείο λήψης

 

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού μέρους του μαθήματος των Γαλλικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Καρύπη Ιωάννα, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης πραγματοποίησαν το έθιμο του κυνηγιού των σοκολατένιων αυγών και των ιπτάμενων καμπανών ‘Les cloches volantes!‘ 

Για τους Γάλλους οι καμπάνες είναι ένα από τα πιο σημαντικά έθιμα. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι οι καμπάνες εγκαταλείπουν όλες τις πόλεις της Γαλλίας και πηγαίνουν πετώντας στη Ρώμη για να πάρουν την ευλογία από τον Πάπα και να μαζέψουν τα πολύχρωμα σοκολατένια αυγά. Έτσι δεν υπάρχει καμιά καμπάνα για να ηχήσει στις εκκλησίες. Όταν όλες έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, επιστρέφουν από τη Ρώμη, ευλογημένες κι έχοντας τα πασχαλινά αυγά, τα ρίχνουν στους κήπους των σπιτιών, ξαναπαίρνουν τις θέσεις τους στα καμπαναριά, και την Κυριακή αρχίζουν να ηχούν χαρμόσυνα φέρνοντας το νέο της Ανάστασης. Έτσι, την Κυριακή της Ανάστασης τα παιδιά ξυπνούν και τρέχουν στον κήπο να μαζέψουν τα πασχαλινά αυγά που έριξαν οι καμπάνες στο γυρισμό τους από τη Ρώμη.

Στο σχολείο μας, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έκρυψαν αυγά η μία ομάδα για την άλλη, έμαθαν για το έθιμο και απόλαυσαν τη διαδικασία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα – Joyeuses Pâques

η εκπαιδευτικός

Ιωάννα Καρύπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *