image08

H γατούλα του Πρόδρομου στο σχολείο μας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2021-2022 ΔΡΑΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
image7
image6
image33
image5
image4
111
image21image14
Μια μέρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η Μάνια, η νοσηλεύτρια του σχολείου μας, βρήκε στον δρόμο ένα μικρό γατάκι σε άθλια κατάσταση.
Ήταν κοκαλιάρικο, παγωμένο και βρόμικο. Περπατούσε στην άσφαλτο κοντά στα σκουπίδια ψάχνοντας κάτι να φάει. Ήταν τόσο μικρό και ανήμπορο που σίγουρα δε θα κατάφερνε να επιβιώσει. Το πήρε με συμπόνια και το πήγε στον κτηνίατρο. Αυτός της έδωσε οδηγίες πώς να το φροντίσει. Το γατάκι βρέθηκε από τον δρόμο σ΄ ένα ζεστό σπίτι με φαγητό, νερό και κουβερτούλα!
Η Μάνια το περιποιήθηκε με αγάπη όμως δε μπορούσε να το κρατήσει. Ήθελε να το δώσει σε μια οικογένεια που θα το κρατούσε για πάντα. Όταν με ρώτησε στο σχολείο αν ξέρω κάποια οικογένεια που να θέλει ένα γατάκι, της είπα να το βγάλει μια φωτογραφία και να τη στείλει σ΄ έναν φιλοζωικό σύλλογο της πόλης μας για να το δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους που την επισκέπτονται πολλοί ενδιαφερόμενοι για υιοθεσίες ζώων. Έτσι λοιπόν το μικρό γατάκι βρέθηκε να ποζάρει στο Facebook στη σελίδα του συλλόγου «Αγάπη για τα ζώα».
Όταν ο Πρόδρομος ζήτησε από τους γονείς του ένα γατάκι για κατοικίδιο, το συζήτησαν οικογενειακώς και αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Η μαμά του Πρόδρομου μπήκε στην σελίδα του συλλόγου «Αγάπη για τα ζώα» και είδε τη φωτογραφία του μικρού γατιού. Επικοινώνησε με τους φιλόζωους εθελοντές του συλλόγου κι αμέσως κανονίστηκε να υιοθετήσουν το γατάκι της Μάνιας. Το πήραν όλο χαρά και το πήγαν στο κτηνιατρείο. Του έβαλαν το τσιπάκι της υιοθεσίας και το εμβολίασαν. Του αγόρασαν βαλιτσάκι μεταφοράς, κρεβατάκι, πιατάκια, τροφή και παιχνίδια. Το ονόμασαν Λούνα που θα πει φεγγαρένια! Η μικρή γατούλα έχει πια τη δική της οικογένεια που την αγαπάει πολύ και μεγαλώνει ευτυχισμένη! Έχει γίνει μια όμορφη δεσποινίδα! Αλλά και ο Πρόδρομος με τους γονείς του είναι ευτυχισμένοι που την έχουν! Ήταν ένα τυχερό γατάκι που το μάζεψε η Μάνια και το υιοθέτησε ο Πρόδρομος!
Κάποια άλλα γατάκια όμως δεν είναι τόσο τυχερά… Γι αυτό η Λούνα ήρθε σήμερα στο σχολείο μας! Για να μάθουμε την ιστορία της και να μας ζητήσει μια μεγάλη χάρη: Αν βρούμε κι εμείς ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι που χρειάζεται τη βοήθειά μας, να μην το παρατήσουμε να πεθάνει αλλά να το βοηθήσουμε όπως η Μάνια. Κι αν θέλουμε ένα κατοικίδιο, να μην αγοράσουμε αλλά να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο όπως ο Πρόδρομος.

η εκπαιδευτικός

Αφροδίτη Πιπεράρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *