1

Α2 Τάξη __ “Δόντια γερά, Τρώγοντας υγιεινά”

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2021-2022 ΔΡΑΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2021 11 09 21.26.44

2021 11 09 21.27.04

5 1

Στα πλαίσια του προγράμματος “ Δόντια γερά, Τρώγοντας υγιεινά” και μέσα από το μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είχε τη χαρά το Α2 να δεχτεί την επίσκεψη της διατροφολόγου κ. Χαράς Χαρίτου να μας πει λίγα λόγια για τη διατροφή ως ειδική στο αντικείμενο αυτό!

Τα παιδιά έμαθαν τι είναι η υγιεινή διατροφή , μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας φαγητά και είδαμε γιατί πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών . Στη συνέχεια , τα παιδιά ζωγράφισαν τι τους αρέσει να τρώνε για πρωινό και μέσα από φύλλα δραστηριοτήτων αναπτύξαμε θέματα σχετικά με τη διατροφή . Τέλος , στην τάξη , απαντήσαμε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με την κατανάλωση γευμάτων πριν και μετά τις αθλητικές τους δραστηριότητες , για τρόφιμα που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες αλλά και για την ενίσχυση του οργανισμού μας μέσω της υγιεινής διατροφής .

Φεύγοντας , τα παιδιά πήραν από μια «χαμογελαστή» μπανάνα έτσι ώστε να θυμούνται πάντα να τρώνε φρούτα και σνακ μέσα στην ημέρα !

η εκπαιδευτικός

Πωλίνα Κωφού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *