Στιγμιότυπο 2021-03-30, 11.09.18

1ος ΡΩΜΑΪΚΟΣ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ – Ε’ ΤΑΞΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
☔☔…μπορεί να ξεκινήσαμε με τους χειρότερους καιρικούς οιωνούς, φτάνοντας όμως στη Θεσσαλονίκη, η πόλη μας περίμενε…μας φιλοξένησε φιλικά κι έκανε τον Εκπαιδευτικό περίπατό μας…απόλαυση!!!
????…Ρωμαϊκός περίπατος, λοιπόν, στην Αυτοκρατορική Θεσσαλονίκη του Καίσαρα Γαλέριου, με ξενάγηση:
• στην εντυπωσιακή, θολωτή, στρογγυλή Ροτόντα, το Ανάκτορο που προορίζονταν για Μαυσωλείο του Γαλέριου, αλλά…ατύχησε κι έγινε μεταγενέστερα Χριστιανικός Ναός, με πρόσθετες λειτουργικές κόγχες, αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους.
• στην θριαμβική Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), με τον πληθωρισμό των παραστάσεων και των μορφών, όπου και η παραμικρή επιφάνεια, αφηγείται τη μακραίωνη Ιστορία αυτής της πόλης.
• στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προστάτη και πολιούχου της πόλης, με πλούσιο ζωγραφικό, μαρμάρινο διάκοσμο και περίτεχνα κιονόκρανα. Επίσκεψη στην υπόγεια κρύπτη του Ναού, όπου βρίσκεται ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου και λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, μιας και ο Ναός ανακηρύχθηκε Μουσείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, από την UNESCO.
• στο Ναό της του Θεού Σοφίας…κι αυτό αναγνωρισμένο Μουσείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με εξαιρετικό αρχιτεκτονικό τύπο και επιχρυσωμένα ψηφιδωτά, απείρου κάλλους…
????…κι αυτό το σημερινό πάντρεμα Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής, είναι η πρώτη γεύση από τις θεματικές ενότητες της φετινής Ιστορίας μας…ακολουθεί την Άνοιξη ο δεύτερος Βυζαντινός περίπατος στα Κάστρα της Άνω Πόλης…
✏️…ως τότε… θα πλέκουμε και θα ξεπλέκουμε ιστορίες, παραμύθια, μύθους και γεγονότα, γιατί…γιατί έτσι ομορφαίνουμε τη σχολική μας ζωή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *