Επίσκεψη σε Ειδικό Σχολείο

Την 28η Φεβρουαρίου το Ε1 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 3ο Ειδικό Σχολείο Ευόσμου. Η επίσκεψη αυτή ήταν μέρος της έρευνας που κάνει φέτος το Ε1 με θέμα τον αυτισμό. Οι δάσκαλοι/ες του 3ου Ειδικού Σχολείου, αναμένοντας την επίσκεψη, είχαν ετοιμάσει υλικά για διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές,  που πραγματοποιήθηκαν-δημιουργήθηκαν από μεικτές ομάδες μαθητών και των δύο σχολείων.

DSC03504Την 28η Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν δρώμενα στους χώρους του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με αντικείμενο τη βιωματική προσέγγιση της αναπηρίας. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια κατάλληλων υλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 οδηγήθηκαν στο αισθητηριακό και συναισθηματικό βίωμα ενός ατόμου που η καθημερινή ζωή του είναι δύσκολη δυσκολιών στην όραση και την κίνDSC03512ηση. Σκοπό είχαν την ενσυναίσθηση, την κατανόηση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα αυτά των συνανθρώπων μας. Επιπλέον στόχευσαν στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για διευκολύνσεις και πολλαπλές λύσεις των προβλημάτων αυτών από μέρους της κοινωνίας και των συνανθρώπων.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διδακτική ώρα της Πολιτικής και Κοινωνικής Αγωγής (εντάχθηκαν στην περί δικαιωμάτων ενότητα). Την προμήθεια των υλικών και την παιδαγωγική επίβλεψη ανέλαβαν τέσσερις φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ (στο πλαίσιο των πρακτικών ασκήσεων των σπουδών τους). Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέφεραν (σε σχετικά κείμενά τους) ότι μπήκαν στη θέση του Άλλου με προβλήματα όρασης και κίνησης και έκαναν λόγο για την ανάγκη κοινωνικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Δήλωσαν επίσης ότι τους φάνηκε ενδιαφέρουσα και η εναλλαγή του διδάσκοντα. Οι μαθητές αντιμετώπισαν τους φοιτητές-δασκάλους τους με ενδιαφέρον, άνεση, σεβασμό και συμπάθεια, κάτι που υπήρξε για τους τελευταίους ευχάριστη έκπληξη και παιδαγωγική ευκαιρία. Όλα αυτά βοήθησαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Σχετικά με 5o Δ.Σ. Ευόσμου

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013-2014
ΠΟΛΙΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ86


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *