Εκπαιδευτική εκδρομή

Την Πέμπτη 11 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την alterra, στα Γιαννιτσά, μονάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Παρακολούθησαν τον τρόπο επεξεργασίας και βαθιάς κατάψυξης φρούτων και λαχανικών από τους αγρούς της Πέλλας, τα οποία ταξιδεύουν ως κατεψυγμένα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον απόλαυσαν νόστιμα smoothies που ετοίμασαν εκείνη τη στιγμή για όλους.

1  5 2 4

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές ενισχύουν τη βιωματική μάθηση, μια δυναμική εκπαιδευτική προσέγγιση, μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες. Η μέθοδος αυτή επεκτείνεται πέρα από τα όρια της παραδοσιακής αίθουσας διδασκαλίας, δίνοντας έμφαση στις εμπειρίες του πραγματικού κόσμου και τη συμμετοχή σε πρακτικά θέματα. Μετά την εκδρομή, μικρός μαθητής του σχολείου μας, δημιούργησε όσα είδε στο εργοστάσιο για την επεξεργασία του κατεψυγμένου αρακά με lego.

11 1 11

Επόμενος σταθμός το εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν τη διαδικασία επεξεργασίας και πολτοποίησης του χαρτιού και τη μετατροπή του σε χρήσιμα υλικά συσκευασίας.

6  7 9 10

 

Κατηγορίες: Εκδρομές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.