mousiko

● Εγγραφές Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας (νέο)

Σε συνέχεια του άρθρου μας της 23ης Μαίου 2022, σας ενημερώνουμε πως: >>>

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • ΟΛΟΙ οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, που θα αποφοιτήσουν στις 15 Ιουνίου 2022, θα εγγραφούν αυτεπάγγελτα από εμάς, την ίδια ημέρα, στο 6ο Γυμνάσιο Δράμας.
  • Όσοι από τους αποφοιτους επιτύχουν στις εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου, θα μετεγγραφούν (από το 6ο στο Μουσικό) μετά τις 22 Ιουνίου.

Β. ΑΙΤΗΣΕΙΣ

  • Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας για το σχολικό έτος 2022-2023 συνεχίζεται μέχρι τις τις 14:00 της 31ής Μαΐου 2022.  Οι κηδεμόνες μπορόύν να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά  στο gymmdram@sch.gr ή διά ζώσης στο Σχολείο τις εργάσιμες ημέρες, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Δράμας οφείλουν να υποβάλουν:
    1. Λογαριασμό κοινής ωφέλειας ΔΕΚΟ (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο στο όνομά τους (π.χ. Ε1), από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.
    2. Αντίγραφο ταυτότητας γονέων/κηδεμόνων ή αντίγραφο ταυτότητας γονέα/κηδεμόνα.
  • Η αίτηση πρέπει να υπογράφεται και από τους δύο γονείς, εκτός και αν υπάρχει δικαστική απόφαση επιμέλειας από έναν γονέα, την οποία οφείλει να υποβάλει συνημμένα με την αίτησή του. Όσοι είναι γονείς ή κηδεμόνες δύο υποψηφίων (π.χ. διδύμων) πρέπει να κάνουν δύο ξεχωριστές αιτήσεις.
  • Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής αίτησης, το Σχολείο εντός δύο εργάσιμων ημερών θα αποστείλει στους γονείς ή κηδεμόνες επιβεβαίωση και αριθμό πρωτοκόλλου, μαζί με την αίτησή τους, στο e-mail που έχουν δηλώσει. Αν, όμως, δε λάβουν απάντηση εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα της αίτησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Σχολείο στο 2521028191

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

  • Η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας (Μ.Σ.Δ.), η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στο Μ.Σ.Δ., από επιτροπή εκπαιδευτικών που δεν ανήκει στο προσωπικό του Μ.Σ.Δ. και η οποία ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Η επιτροπή ανιχνεύει τις μουσικές δυνατότητες κάθε μαθητή. Δεν είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να γνωρίζει μουσική.
  • Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα.

Δ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση