5 Μαρτίου 2025

Την Πέμπτη 13/02/2025 οι μαθητές της Ε΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς». Περνώντας από τους διαφορετικούς σταθμούς που συνθέτουν την έκθεση, οι μαθητές έμαθαν για το οικολογικό αποτύπωμα των ανθρώπινων ενεργειών στη γη στο πέρασμα των χρόνων, για τις επιδράσεις των μέσων μεταφοράς στο περιβάλλον μας, για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, αλλά και για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελός μας. Στόχος του προγράμματος ήταν να αντιληφθούν οι μαθητές τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πόσο αυτές επηρεάζουν τη ζωή μας, αλλά και πώς είναι δυνατόν να βοηθήσει ο καθένας μας στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
5 Μαρτίου 2025
Στις 5 και 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ και Ε’ τάξης γιόρτασαν την ημέρα της κρέπας.
Στις 2 Φεβρουαρίου ή 40 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, στη Γαλλία γιορτάζουν τη γιορτή της κρέπας ή όπως αλλιώς λέγεται, τη γιορτή των λαμπάδων (La fête des crêpes /La fête de la Chandeleur). Με το κυκλικό της χρώμα, συμβολίζουν τον ήλιο και το φως. Οι χωρικοί έφτιαχναν κρέπες για να έχουν καλές σοδειές και να αποχαιρετήσουν τον χειμώνα. Ξεκίνησε ως μια θρησκευτική γιορτή από τον Πάπα τον Γελάτιο τον 1ο εδώ και 1.500 χρόνια, καθιερώθηκε ως έθιμο στη Γαλλία και γιορτάζεται ως μέρα που τρώμε κρέπες.
Στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών, οι μαθητές/μαθήτριες της Ε’ τάξης και των τάξεων της ΣΤ’ του σχολείου μας, για μια ακόμα χρονιά, έφτιαξαν πεντανόστιμες κρέπες, έφεραν φρούτα, τριμμένα μπισκότα, αλοιφή σοκολάτας, μέλια και χυμούς και τις απόλαυσαν!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά για την ομαδική συνεργασία τους και τους γονείς τους για την πολύτιμη βοήθεια τους!



