Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ασίνη

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ασίνης. Έγιναν βιωματικά μικροί αρχαιολόγοι και γνώρισαν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής υπό την καθοδήγηση του κυρίου Μπάμπη Αντωνιάδη.
IMG 6499 2

IMG 6522 2

IMG 6527 2

IMG 6554 2

IMG 6614 2

IMG 6532 2

IMG 6490 2

IMG 6495 2

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδας στο σχολείο μας

μ3μ2 μ1

Την Παρασκευή 31 Μαϊου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος. Όπως πάντα ήρθε μόνος του και εξιστορώντας τον βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού μας καθήλωσε όλους/όλες. Τα παιδιά τον ευχαρίστησαν με ένα όμορφο τραγούδι και η επίσκεψη έκλεισε με δωρεά από  μέρος του σεβασμιότατου ενός βιβλίου σε κάθε παιδί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη σας!!

Ημερήσια εκδρομή στη Βυτίνα Αρκαδίας

β5β4β3 1 β2 1Β1

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2024 πραγματοποιήσαμε την ημερήσια εκδρομή μας στη Βυτίνα Αρκαδίας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά. Βρέθηκαν μέσα στο δασάκι της Βυτίνας, όπου έπαιξαν, περπάτησαν απολαμβάνοντας την ηρεμία του δάσους, άκουσαν το κελάηδημα των πουλιών, ανάπνευσαν καθαρό οξυγόνο ενώ ταυτόχρονα έδειξαν σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

ΛΕΡΝΑπ2 1 π3 π1 1

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄, Δ΄,Ε΄, και Στ΄ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές που υλοποιήθηκε στη Λέρνη του Δήμου Άργους Μυκηνών την Πέμπτη 23 Μαϊου 2024. Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά το φυσικό περιβάλλον των πηγών της Λέρνης και την επίδρασή του στη διαμόρφωση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.

Γνωριμία με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

αντι1 αντ2

Την Παρασκευή 24 Μαϊου οι μαθήτριες , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τον ομοσπονδιακό προπονητή και την τεχνική σύμβουλο της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ακολούθησε βιωματικό παιχνίδι από μικρούς και μεγάλους, όπου ξετρελάθηκαν όλοι.

11η Αθλητική γιορτή στίβου

στιβος3 1στιβος 1 1στιβος2 2 στιβος4

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 11η  Αθλητική γιορτή στίβου που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Άργους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου στο ΔΑΚ Άργους. Οι διακρίσεις του σχολείου ήταν: Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία κοριτσιών,  Ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία αγοριών, Χρυσό μετάλλιο ταχύτητας κοριτσιών Στ τάξης, Χάλκινο μετάλλιο ταχύτητας κοριτσιών Στ τάξης. Να ευχαριστήσουμε θερμά τη γυμνάστρια του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά της. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Πρώτες βοήθειες στην Α τάξη

β 1

Στις 8 Φεβρουαρίου η σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κ. Πατούρα Μαρία, έκανε μία διδακτική ώρα μάθημα στα παιδιά της Α τάξης για τις πρώτες βοήθειες με απλό και κατανοητό τρόπο.

Γυμνάσιο… ερχόμαστε!

γυμ

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο Άργους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από τον ΟΚΑΝΑ με θέμα” Γυμνάσιο… ερχόμαστε” με στόχο η μετάβαση από τη μία βαθμίδα στην άλλη να γίνει ομαλά.

Η θάλασσα εκπέμπει SOS

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ & Ε τάξης επισκέφθηκαν την Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα¨Η Θάλασσα εκπέμπει SOS”

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στον αντισεισμικό σχεδιασμό

αντ

Την Τετάρτη 16 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, κ. Αλεξανδρόπουλο Γεώργιο.