Το σχολείο μας

Ιστορικό του σχολείου

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου ιδρύθηκε κατά το σχολικό έτος 1929-30 όταν το 2οΔημοτικό Σχολείο Θηλέων Αγρινίου μετονομάστηκε σε 5ο Δημοτικό Σχολείο. Κατά τα 2 πρώτα χρόνια λειτούργησε σε ιδιωτικό κτήριο.

Η ανέγερση του διδακτηρίου, στο οποίο στεγάζεται τώρα, έγινε εξολοκλήρου με δαπάνη των δωρητών ‘Αδερφών Παπαστράτου’. Άρχισε το έτος 1931 και περατώθηκε το 1933, οπότε και παραδόθηκε για σχολική χρήση.

Το έτος 1976, με την υπ’ αριθμ. 9059/17-5-1976 συμβολαιογραφική πράξη (ΦΕΚ 130/6 Σεπτ. 1976) έγινε η δωρεά των δυο σχολικών κτηρίων (Δημοτικό και Γυμνάσιο) προς το δημόσιο μαζί με το οικόπεδο συνολικής έκτασης 14.222τ.μ. περίπου με τον όρο:

α. Τα δωρούμενα κτήρια να παραμείνουν υπό την ονομασία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ» και

Β. να χρησιμοποιούνται από το κράτος ως Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Δημόσιο Γυμνάσιο.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο ανακαινίσθηκε πρόσφατα (επαναχρησιμοποιήθηκε το Γενάρη του 2010) και αυτή τη στιγμή καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου διδακτηρίου.

Το σχολείο μας σήμερα

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου βρίσκεται στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Στο ευρύτερο αυτό χώρο υπάρχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Το σχολείο μας σήμερα λειτουργεί ως 12/θέσιο, όχι όμως με διευρυμένο ωράριο. Επίσης λειτουργεί τμήμα Ολοήμερου και τμήμα Ένταξης. Πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα προβολών η οποία λειτουργεί και ως αίθουσα για το μάθημα της Μουσικής. Από φέτος θα διαθέτει και ξεχωριστή αίθουσα για το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας.

Διαθέτει επίσης εργαστήριο Πληροφορικής στο οποίο γίνεται χρήση από τον καθηγητή πληροφορικής του Ολοήμερου, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς της πρωινής ζώνης όταν κρίνεται απαραίτητο. Υπάρχει επίσης και αίθουσα Βιβλιοθήκηςόπου οι μαθητές μπορούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο να διαβάζουν λογοτεχνικά και άλλα βιβλία. Τέλος, το σχολείο μας διαθέτει πλούσιες εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και κλειστό γυμναστήριο για το μάθημα της γυμναστικής, χρήση του οποίου γίνεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μετά και από την πρόσφατη ανακαίνιση θεωρείται ένα σύγχρονο διδακτήριο καλύπτοντας ικανοποιητικά τις ανάγκες των 220 περίπου μαθητών του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *