Εκπαιδευτική εκδρομή της Στ’ τάξης στο Υδροηλεκτικό Εργοστάσιο Καστρακίου – Όταν το μάθημα των Φυσικών παίρνει “σάρκα και οστά”!

330319158 501692522156529 3356923943171007816 nΤην Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι μαθήτριες/μαθητές της Στ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Κυριαζής και Λένα Σαββίδου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Καστρακίου. Η επίσκεψη είχε σκοπό να δουν τα παιδιά με τα μάτια τους και να αποτυπώσουν στη συνείδησή τους βιωματικά, όλα όσα μάθαμε στο κεφάλαιο του βιβλίου των Φυσικών της έκτης που αναφέρεται στον ηλεκτρομαγνητισμό.

Αφού μελετήσαμε στο σχολείο ενδελεχώς το τι ακριβώς κάνει μια γεννήτρια, ποια τα βασικά της μέρη, και πώς λειτουργεί, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, στο οποίο γίνεται εκμετάλλευση της ορμής του νερού για την περιστροφή υδροστρόβιλων που με τη σειρά τους περιστρέφουν τους ηλεκτρομαγνήτες που βρίσκονται στις τέσσερις γεννήτριες του εργοστασίου. Μάθαμε πως οι γεννήτριες αυτές έχουν μέγεθος παρόμοιο με αυτό μιας τετραώροφης πολυκατοικίας, ενώ περιστρέφονται με απίστευτη ταχύτητα! Παρακολουθήσαμε ένα ενημερωτικό βίντεο, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με σημαντικά πρόσωπα του εργοστασίου, ενώ παρατηρήσαμε με περιέργεια την φοβερή μακέτα που κοσμεί την είσοδο στο χώρο που μας υποδέχθηκαν! Τα παιδιά έκαναν εξαιρετικές ερωτήσεις στους υπεύθυνους του εργοστασίου! 

Νιώσαμε τη βουή του νερού και αισθανθήκαμε τη δύναμή του! Έτσι συνδέσαμε τη μάθηση με το βίωμα! Αφού γεμίσαμε το μυαλό μας εικόνες και σκέψεις, ήρθε η ώρα για λίγη χαλάρωση! Επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη Σπολάιτα και παίξαμε με την ψυχή μας στο διπλανό γηπεδάκι! Ήταν μια φοβερή εκδρομή! Και σε άλλα με υγεία!!!
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *