ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ

Κάτι τρέχει με το νερό κι επειδή εμάς μάς νοιάζει να βρούμε το τι και πώς,  ξεκινήσαμε αρχικά από το Υδραγωγείο της πόλης μας , στον λόφο του Αγίου Χριστοφόρου. Εκεί  είδαμε , στην προηγούμενη επίσκεψή μας, τις δεξαμενές που γεμίζονται από το νερό του Αχελώου ποταμού, για να διανεμηθεί στο Αγρίνιο και στις γύρω περιοχές.

Τη Δευτέρα, στις 28 /11/2022 , επισκεφθήκαμε το Υ/Η Φράγμα του Καστρακίου , από κει, δηλαδή ,που ξεκινάει το νερό για να φτάσει στην πόλη μας.

Περνώντας από τη γέφυρα του Αχελώου, φτάσαμε στο πρώτο από τα τρία Υ/Η φράγματα ,της Στράτου. Συνεχίσαμε την όμορφη παραλίμνια  διαδρομή περνώντας από τα χωριά Ματσούκι και Καστράκι.

Όταν φτάσαμε στο Φράγμα  του Καστρακίου, τα Τεταρτάκια μας έμειναν άφωνα από το θέαμα που αντίκρισαν. Όσα είχαν διαβάσει ,  τα έβλεπαν μπροστά τους.

Οι υπεύθυνοι μάς υποδέχτηκαν και μάς οδήγησαν στην αίθουσα προβολών  όπου παρακολουθήσαμε  ένα σχετικό βίντεο. Ακούσαμε και είδαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα:

<<Το Υ/Η φράγμα του Καστρακίου δημιουργήθηκε το 1969. Το ύψος του φτάνει τα 95μ. και το πλάτος του τα 530μ. Με την κατασκευή του δημιουργήθηκε η Τεχνητή λίμνη, πάνω στην κοίτη του ποταμού Αχελώου και στη συμβολή του με τον παραπόταμο Ίναχο. Τα νερά της σκέπασαν σχεδόν όλον τον τόπο από τα χωριά Μαλατέικα και Μπαμπαλιό. Οι κάτοικοί τους υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική μετανάστευση. Με το έργο αυτό, όμως, λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης μιας μεγάλης περιοχής.Ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Δ.Ε.Η , που υπάρχει εδώ, παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που εξυπηρετεί  όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλές γειτονικές χώρες .>>

Στην επιστροφή  σταματήσαμε στο Στάδιο του Αγρινίου όπου χαλαρώσαμε και παίξαμε με την ψυχή μας!

Τα Τεταρτάκια και οι κυρίες τους:  Γράψα Ελένη, Λιάτσου Ευαγγελία , Πριονιστή Ιωάννα

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *