Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας σας εύχεται καλή σχολική χρονιά με τον δικό της μοναδικό τρόπο!!!

308063922 544551877472329 7478195334536370212 nΓράφει η εκπαιδευτικός Ζωή Μυλώνη

Πρώτες μέρες στο σχολείο και η εβδομάδα προσαρμογής είχε στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας συζητώντας παράλληλα για τις επιθυμίες μας για την νέα σχολική χρονιά. Μια χρονιά γεμάτη  με λόγια και πράξεις υποστήριξης και ενθάρρυνσης  που χρειάζεται κάθε παιδί για να ανθίσει στον χώρο του σχολείου και όχι μόνο!

Συζητήσαμε με τα τριτάκια λοιπόν για όσα πράγματα έχουμε καταφέρει αυτά τα δύο χρόνια μέσα από πολλές δοκιμασίες και για άλλα τόσα που δεν καταφέραμε ΑΚΟΜΗ αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη  «Γέτι, η δύναμη του ακόμη» παίξαμε το παιχνίδι «Μπορώ/Δεν μπορώ ακόμη». Καταλάβαμε πως ό,τι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής  δεν είναι μια αποτυχία, αλλά μια επιτυχία που δεν ήρθε ΑΚΟΜΗ.

Γράψαμε όλα όσα θέλουμε χρόνο ΑΚΟΜΗ για να τα πετύχουμε :

« δεν μπορώ ακόμη να κάνω κατακόρυφο»… «δεν μπορώ να μάθω την προπαίδεια ακόμη»… «δεν μπορώ να σκαρφαλώσω ακόμη» « δεν μπορώ ακόμη να πάω σε άλλο πλανήτη» …

και δώσαμε υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε με επιμονή και υπομονή να τα καταφέρουμε δυναμώνοντας τον νου μας μέσα από την εξάσκηση! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στη δράση! Μπράβο σε όλα τους για τον αυθορμητισμό και την ωριμότητά τους!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες μας!

Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας και η δασκάλα τους

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *