Β’ θεματική εργαστηρίου δεξιοτήτων: «Φροντίζω το περιβάλλον» Τμήματα Ε1 και Ε2

Γράφει η εκπαιδευτικός Λένα Σαββίδου

Στο  πλαίσιο της Β’ θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Ε΄ του σχολείου μας, ασχολήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά με την υλοποίηση του προγράμματος «Νοιάσου για το κλίμα!».

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες που στόχευαν στην καλλιέργεια της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τα αίτια της κλιματικής αλλαγής και μέσω βιωματικής προσέγγισης να προβληματιστούμε για την επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον! Επιδιώξαμε να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντικό ήθος μέσα από αλλαγή συνηθειών και ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του πλανήτη μας!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μέσα από πλήθος δράσεων προβληματίστηκαν για το μέλλον της Γης και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να συμμετέχουν από τώρα ενεργά στην προστασία της.

Ως τελικό προϊόν του προγράμματος, τα δύο τμήματα συμμετείχαν από κοινού, στο πλαίσιο της διατμηματικής συνεργασίας, σε εικαστική δράση που αποτύπωνε τον πλανήτη μας πριν και μετά την κλιματική αλλαγή. Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια της εικαστικού μας, κ. Δήμητρας Καραχασάνη!

Επιπλέον, παιδιά και δασκάλες μπήκαμε σε αναστοχαστική διαδικασία αξιολογώντας τους εαυτούς μας για την πορεία στο πρόγραμμα, μελετώντας τον φάκελο όπου συγκεντρώσαμε το υλικό που δουλέψαμε.

Μουσικό χαλί του ταξιδιού μας ήταν το τραγούδι «Μπες στο κλίμα» που σας το αφιερώνουμε με πολλή αγάπη! Απολαύστε το στο παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει φωτογραφίες από το πρόγραμμά που υλοποιήσαμε και μας ετοίμασε η δασκάλα των αγγλικών, η αγαπημένη μας κ. Στέβη Καρασούλα.

Σύνθημά μας… η Γη σε χρειάζεται! Βοήθησέ την!

Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ από τις δασκάλες σας:

Ελένη Τέλιου

Λένα Σαββίδου

 

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *