Α’ θεματική εργαστηρίου δεξιοτήτων: «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» Τμήματα Ε1 και Ε2

267577455 234533685486487 5672270493638465331 nΓράφει η εκπαιδευτικός Λένα Σαββίδου

Το τελευταίο δίμηνο στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Ε΄ του σχολείου μας, ασχολήθηκαν με την υλοποίηση του προγράμματος «Παίζουμε και μαθαίνουμε παρέα, πάντα με βλέμμα θετικό!».

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες που στόχευαν στην καλλιέργεια του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης. Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα! Τα παιδιά εκφράστηκαν συναισθηματικά και βάδισαν σε μονοπάτια αυτεπίγνωσης, ενώ ενίσχυσαν την αυτοεκτίμησή τους μέσω της δυναμικής της ομάδας.

Μέσα από παιχνίδια αυτογνωσίας, εικαστικές παρεμβάσεις, αλλά και μέσω χρήσης τεχνικών δημιουργικής γραφής (συγγραφή επιστολών/ θεατρικών κειμένων), καλλιεργήθηκαν στάσεις/αξίες/πεποιθήσεις που προάγουν τον αλληλοσεβασμό, ενώ το τέλος του διμήνου οι μαθητές/μαθήτριες και οι δασκάλες τους μπήκαν σε αναστοχαστική διαδικασία αξιολογώντας τους εαυτούς τους για την πορεία τους στο πρόγραμμα, μελετώντας τον φάκελο όπου συγκεντρώσανε το υλικό που παρήγαγαν.

Ως τελικό προϊόν του προγράμματος, τα δύο τμήματα συμμετείχαν από κοινού σε εικαστική δράση που αποτύπωνε βιωματικά «λέξεις που πληγώνουν» και «λέξεις που γιατρεύουν», με στόχο την καλλιέργεια των μεταξύ μας σχέσεων αλλά και την διατμηματική συνεργασία. Επιπλέον, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας των αγγλικών, κ. Στέβης Καρασούλα, τα παιδιά της Ε’ εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, εστιάζοντας σε επίθετα των αγγλικών που αφορούν σε θετικά χαρακτηριστικά και έφτιαξαν τη δική τους χιονοθύελλα της ευτυχίας, “blizzard of happiness”. Ακολούθησε έκθεση των δράσεων στο πλαίσιο της διάχυσης στο σύνολο των παιδιών του σχολείου.
 
Μουσικό χαλί του ταξιδιού μας ήταν το τραγούδι «Εγώ κι εσύ μαζί» που μας το δίδαξε ο μουσικός μας κ. Ανδρέας Λανάρας και σας το αφιερώνουμε με πολλή αγάπη! Απολαύστε το στο παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει φωτογραφίες από το πρόγραμμά που υλοποιήσαμε και μας ετοίμασε η δασκάλα των αγγλικών, η αγαπημένη μας κ. Στέβη Καρασούλα. 
 
Εμείς διαλέγουμε τις λέξεις που γιατρεύουν…εσείς;
 

Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ από τις δασκάλες σας:

Ελένη Τέλιου

Λένα Σαββίδου

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *