Εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 17Νοέμβρη 1973

Γράφει η εκπ/κός Λένα Σαββίδου

20211117 091618 1Γρήγορα έφτασε ο καιρός για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Για άλλη μια χρονιά, η πανδημία δε μας επέτρεψε να τιμήσουμε την ημέρα όπως συνηθίζαμε ως τώρα. Έτσι αποφασίσαμε να την τιμήσουμε διαφορετικά!

Εμπνευσμένοι από την ενότητα των φοιτητών/φοιτητριών του 1973 και προωθώντας την διατμηματική συνεργασία της σχολικής μας μονάδας, υλοποιήσαμε δράσεις που συμπλήρωναν η μία την άλλη, φτιάχνοντας ένα μωσαϊκό αναφορών στην ημέρα.

Η Ε΄δημοτικού ανέλαβε τον συντονισμό των δράσεων, ταξίδεψε στον χρόνο γράφοντας γράμματα ενσαρκώνοντας ρόλους ανθρώπων της εποχής, βιώνοντας από πρώτο χέρι τα συναισθήματα που επικρατούσαν στις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Επιπλέον ετοίμασε ταμπλό με φωτορεπορτάζ της εποχής, το οποίο αξιοποιήθηκε ως επικουρικό εποπτικό υλικό για όλο το σχολείο, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη των παιδιών και οδηγώντας τα σε αναστοχαστικές διαδικασίες.

Η Δ΄ και η Στ’ δημοτικού έχοντας ως ερέθισμα αλληγορικές εικόνες, έδωσαν τη δική τους θεώρηση για τη δημοκρατία και τη δικτατορία εκφράζοντας την σε μια κοινή δράση.

Οι τρεις πρώτες τάξεις του σχολείου μας, Α΄,Β΄ και Γ΄ δημοτικού, εκφράστηκαν εικαστικά δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σήμα ειρήνης που θα στολίζει το χώρο μας από δω και στο εξής!

Δε σταματήσαμε εδώ! Οι δράσεις συνεχίστηκαν και μέσα σε κάθε τάξη, με πολλές μορφές!

Έτσι, η εβδομάδα πριν την επέτειο κύλησε εορταστικά, με συνεργασία τόσο μεταξύ των τμημάτων όσο και μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών (υπεύθυνων δασκάλων τμημάτων και ειδικοτήτων).

Απολαύστε στιγμές από τις δράσεις μας στο υπέροχο βίντεο που ετοίμασε η δασκάλα των αγγλικών μας, κ. Στέβη Καρασούλα.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους και του χρόνου ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *