Το Στ1 τιμά το 1821 με…»ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ» !

Το ΣΤ1 τιμά το 1821 με »χαρτί και καλαμάρι»!

Τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά , στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τις επιμέρους διευθύνσεις, διοργάνωσε δραστηριότητες,δράσεις και σχετικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.
 
 Το Στ1 συμμετείχε σε αυτές ένα γεμάτο δίμηνο, μέσω του προγράμματος δημιουργικής γραφής «Χαρτί και καλαμάρι».
 
 Με έμπνευση που ήρθε μέσω μελέτης επιλεγμένων κειμένων, έργων τέχνης,βίντεο,εικόνων/φωτογραφιών, και με τεχνικές γραφής που δουλέψαμε, τα παιδιά έγραψαν δικά τους πρωτότυπα κείμενα (θεατρικά σκετς, ημερολογιακή γραφή, επιστολές κ.ά.) με τα οποία μεταφέρθηκαν στην εποχή και στο κλίμα της Επανάστασης. 
 
Έτσι,αξιοποιώντας περαιτέρω και το μάθημα της φετινής Ιστορίας, ταυτίστηκαν με μορφές της εποχής, καλλιέργησαν την κριτική τους σκέψη και ενσυναίσθηση, ενώ ταυτόχρονα εξέλιξαν σημαντικά τις εκφραστικές τους δεξιότητες σε γλωσσικό πλαίσιο.
 
Η δράση μας ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στο χρόνο όπου τα παιδιά έγραψαν μια επιστολή σε έναν/μία  ήρωα/ηρωίδα της Επανάστασης σε τεχνητά παλαιωμένο και…ματωμένο χαρτί!
 
Οι επιστολές στάλθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση ως τελικό έργο του προγράμματός μας.
 
Αναμένουμε την κριτική επιτροπή που θα επιλέξει κάποιες από όλα τα σχολεία που παίρνουν μέρος.
 
Η εξέλιξη των συγγραφικών ικανοτήτων των μαθητών/μαθητριών,καθώς και η ανταπόκρισή τους, με χαροποίησε ιδιαίτερα και με έκανε να νιώσω περήφανη! Σίγουρα μας αφήνει πιο πλούσιους/πλούσιες το πρόγραμμα αυτό, δασκάλα και μαθητές/μαθήτριες και είμαι πολύ χαρούμενη που αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη,ακόμα και μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών της τηλεκπαίδευσης! 
 
Όπως είπε κι ένας μαθητής… «ήταν το πιο ωραίο πράγμα που έχουμε κάνει στο σχολείο!»
 
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ! ΜΕ ΕΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΙΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! 
 
Με απέραντη αγάπη,
 
η δασκάλα του Στ1,
 
Λένα Σαββίδου
Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση