Ημερήσια εκδρομή της Ε΄και της ΣΤ΄ τάξης στην Καστοριά

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή στην Καστοριά για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Πρώτη στάση στον λιμναίο  νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό Καστοριάς, που θεωρείται ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού και έχεις μπροστά σου μία εικόνα της καθημερινής ζωής την νεολιθική εποχή σε πραγματικές διαστάσεις.

Φτάνοντας στον προορισμό μας, την πόλη της Καστοριάς, περιηγηθήκαμε στα δρομάκια στην παλιά συνοικία Ντολτσό, από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του, χαρακτηριστικά δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και τις περίτεχνες  βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησιές, από τις πάμπολλες, πάνω από 60, που υπάρχουν στην περιοχή.

Ακολούθησε η επίσκεψη  στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, όπου  θαυμάσαμε τα αντικείμενα της Βυζαντινής περιόδου που εκτίθενται : άριστα συντηρημένες, φορητές εικόνες από τους ναούς της πόλης, γλυπτά, τοιχογραφίες και αγιογραφίες.

Μετά το γεύμα απολαύσαμε τον περίπατό μας δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς , επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Σ΄αυτή την  εκδρομή ακούσαμε, είδαμε, μάθαμε πολλά και περάσαμε όμορφα.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *