Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’  συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυοπου συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες σχεδιασμένες με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα. Έμαθαν για τον εθισμό παίζοντας τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, έπαιξαν επιτραπέζιο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο, συμμετείχαν στο κυνήγι των ερωτήσεων αντιλαμβανόμενοι τη διττή παρουσία του Διαδικτύου ως μέρος της καθημερινής τους ζωής και ως εργαλείο της μαθησιακής τους διαδικασίας, και το οποίο με ορθή χρήση δεν ενέχει κινδύνους.

Στην δράση συμμετείχαν και βοήθησαν οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας Χριστίνα Παππά, Σπυριδούλα Γιαννοκώστα και Νάντια Σταμάτη με στόχο την ενίσχυση των ερεθισμάτων και την απόκτηση από τους μαθητές των βιωματικών γνώσεων σχετικών με την αναγνώριση των Κινδύνων και τους Κανόνες ορθής χρήσης.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *