15 Μαΐου – ” Ημέρα των μαθηματικών”

Tο έτος 2018 ανακηρύχτηκε από το ΥΠΠΕΘ ως «Έτος Μαθηματικών» με στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή όσο και τη σχέση τους με τις άλλες επιστήμες και τις τέχνες μέσα από διεπιστημονικές – διαθεματικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό,  ορίστηκε από το σχολείο μας ως «Ημέρα των μαθηματικών» η 15η Μαΐου 2018 και πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές δραστηριότητες σε όλες τις τάξεις.

  • Οι μαθητές του ΣΤ2,   μέσω  της διαθεματικότητας του αναλυτικού προγράμματος  σπουδών της τάξης στις ενότητες «Ατυχήματα»  της Γλώσσας και  «Συλλογή και επεξεργασία Δεδομένων – Γραφήματα» των Μαθηματικών, έκαναν  μια μικρή έρευνα με τίτλο «Ατυχήματα στο σχολείο». Μέσω  μιας εφαρμογής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας,  τα παιδιά δημιούργησαν το ερωτηματολόγιο,  έδωσαν τις απαντήσεις τους και επεξεργάστηκαν τα υπολογιστικά φύλλα  με τις απαντήσεις τους, δημιουργώντας γραφήματα. Κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα και έγραψαν τις προτάσεις τους  για τη μείωση των ατυχημάτων στο σχολείο. Τέλος, παρουσίασαν την εργασία τους στους μαθητές του σχολείου.
  • Οι μαθητές  του Δ2 αναζήτησαν πληροφορίες για τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς και τους παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.
Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την xripappa

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *