“Η τσάντα στο σχολείο”

πηγή φωτογραφίας:http://www.insider.gr

Αγαπητοί γονείς

  Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας παρακολουθώντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξέλιξη των μαθητών, αποφάσισε να εφαρμόσει την πιλοτική δράση του ΥπΠΕΘ : «Η τσάντα στο σχολείο».

Σύμφωνα με το εγχείρημα αυτό, η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα σαββατοκύριακο του μήνα και φυσικά μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας θα μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του μέτρου. Η σχολική εργασία θα ολοκληρώνεται και θα εξαντλείται στο σχολείο. Η κατανόηση και η εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος και οι κατ’ οίκον εργασίες θα ενσωματώνονται στη διδασκαλία.

Γνωρίζουμε πως το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους.

Ταυτόχρονα και εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας και γι’ αυτό το λόγο αφήνουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα ελεύθερο χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και βεβαίως την τσάντα στο σχολείο. Όπως κι εσείς, έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης, μα πάνω απ΄ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του.

Αν κάποιο παιδί επιθυμεί μπορεί να ασχοληθεί  στον ελεύθερό του χρόνο, μπορεί να το κάνει με δημιουργικές δράσεις,, όπως η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή η εκπόνηση συνεργατικών εργασιών συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα για τη μάθηση.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *