Εκδρομή της Στ΄ τάξης στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, η Στ΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με την αντίστοιχη τάξη του 1ου Δημ. Σχ. Θεστιέων επισκέφθηκαν την 1η πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο.

Η διδακτική αυτή επίσκεψη, που περιλάμβανε και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά την αρχαία αλλά και τη νεότερη ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.

Αρχικά περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, επισκεφθήκαμε το Μουσείο με τα καταπληκτικά ευρήματα του Μυκηναϊκού πολιτισμού.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο Παλαμήδι, θαυμάσαμε τη Θέα του Ναυπλίου και περπατήσαμε μέσα στο μεσαιωνικό αυτό κάστρο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εισήλθαμε στον στενό, υγρό και σκοτεινό χώρο όπου φυλακίστηκε ο γέρος του Μωριά, Θ. Κολοκοτρώνης

Μετά το μεσημεριανό  γεύμα ακολούθησε περίπατος στα γραφικά σοκάκια της πόλης και γνωριμία με τα πολλά ιστορικά κτίριά της ( 1ο Γυμνάσιο, Βουλευτικό, 1η σχολή αξιωματικών, χαμάμ κ.ά.) Οι μαθητές έμειναν έκπληκτοι από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου και έχει απομείνει το σημάδι του βολιού που δολοφόνησε τον Ι. Καποδίστρια.

Οι μαθητές, εκτός από την αγορά διαφόρων αναμνηστικών, θέλησαν και γεύτηκαν γνήσιο ιταλικό παγωτό.

Δυστυχώς, ήρθε και η ώρα της επιστροφής. Κλειδώσαμε στην ψυχή και στο μυαλό μας όλες τις όμορφες εικόνες και τα συναισθήματα που νοιώσαμε και πήραμε το δρόμο του γυρισμού τραγουδώντας με τη συνοδεία κιθάρας, μιας κι ένας από τους συνοδούς με την κιθάρα του μας τραγούδησε πολύ όμορφα.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *