Το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για τους μαθητές της Δ΄ τάξης

Photo_programmatos-l  «Την Τετάρτη στις 8 Μαρτίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ένας υπεύθυνος του ιδρύματος «Πάνος Μυλωνάς » και μας παρουσίασε το πρόγραμμα   «Ασφαλώς ποδηλατώ».

  Αφού μας έκανε κάποιες ερωτήσεις, μας χώρισε σε ομάδες για να παίξουμε το «Δικαστήριο ποδηλάτου». Στο τέλος του παιχνιδιού, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα θετικά της χρήσης του ποδηλάτου είναι περισσότερα από τα αρνητικά με μια προϋπόθεση : να φροντίζουμε για την ασφάλειά μας.

   Μας  εξήγησε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να φοράμε κράνος, ανακλαστικά, γιλέκο, επιγονατίδες και πιάστρες.    Επίσης, μας μίλησε για τον υπόλοιπο εξοπλισμό και μας τόνισε πως πρέπει να ξέρουμε και τη σωστή θέση κάθε εξαρτήματος.  Για να το καταλάβουμε καλύτερα, κάποια παιδιά  κόλλησαν αυτοκόλλητα με τον εξοπλισμό σε μια αφίσα ποδηλάτου σε φυσικό μέγεθος.

  Η ενημέρωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί μάθαμε πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε, αν και όλοι μας έχουμε ποδήλατο. Η ζωή του καθενός είναι πολύτιμη, γι’ αυτό  πρέπει στον δρόμο, όχι μόνο να νιώθουμε, αλλά και να είμαστε πραγματικά ασφαλείς.»

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση