Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3/12: Δράσεις και εκδηλώσεις

DSC06776Συνεχίζοντας τις δράσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του δεκαημέρου που αφιερώνεται στα άτομα με αναπηρία, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης και του Δ1΄ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τον δικό τους τρόπο:

  • Μίλησαν για το πώς μπορεί η Πολιτεία και η Κοινωνία να συμβάλει στη βελτίωση του τρόπου ζωής τους
  • Κατασκεύασαν πλακάτ με συνθήματα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, τα οποία και παρουσίασαν φωνάζοντάς τα δυνατά!
  • Απήγγειλαν το ποίημα «Ο φταίχτης» και τραγούδησαν το τραγούδι «Τι κι αν διαφορετικός;»

Αργότερα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄και Στ΄ τάξεων συμμετείχαν σε παιχνίδια ενσυναίσθησης με σκοπό τη βιωματική διαπίστωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους λόγω της διαφορετικότητάς τους.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Παγκόσμιες μέρες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση