Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

code-week-Aspnet-300x212Γράφει η εκπ/κός της Πληροφορικής, κα Φωτεινή Ράπτη

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία πραγματοποιείται από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016 , είναι μία δράση η οποία προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους.

 Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους κυρίως ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους μαθητές , πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες.

 Η Πληροφορική είναι, κατά κύριο λόγο, η επιστήμη που διδάσκει πώς από την σύλληψη μιας ιδέας φθάνει κανείς στην υλοποίησή της, με μια σειρά τυπικών λογικών βημάτων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου. Η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας της πληροφορίας να γίνει ικανός να καινοτομεί και να υλοποιεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.  Στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται  από Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής με την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ  στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο«Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα»

Το σχολείο μας  συμμετέχει στην «Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού» με τις παρακάτω δράσεις:

  •  Συζήτηση με τους μαθητές για τον Προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  •  Εκπόνηση κατάλληλης μαθησιακής βιωματικής δραστηριότητας στη διάρκεια μιας (1) διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής μέσα στην εβδομάδα, για κάθε τμήμα, που περιλαμβάνει ανάπτυξη/τροποποίηση κώδικα(easylogo, scratch) αλλά και επίδειξη, προβολή video κλπ.
Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *