3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και η θεματική της ήταν:  «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Στις τάξεις έγινε διαλογική συζήτηση, σχετικές προβολές και ανάγνωση κειμένων καθώς και εικαστικές δημιουργίες.

Οι μαθητές  της Δ1 Τάξης του σχολείου μας έγραψαν ένα ποίημα σχετικό με το μήνυμα της ημέρας και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους με τίτλο : Δώστε πάσα στη ζωή!

Στη συνέχεια και στο χώρο του πάρκου της πόλης μας ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες ένοιωσαν τη χαρά της άθλησης.  Υπεύθυνος για την όλη διοργάνωση ήταν ο εκπ/κός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, που  με τη βοήθεια των υπόλοιπων εκπ/κών πέτυχε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Δείτε το στο slideshare.net

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Παγκόσμιες μέρες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *