Επιστολή προς τους γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

καλη σχολικη χρονιαΑγαπητοί γονείς,

          Αφού σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω αυτής της επιστολής, τονίζοντας σημαντικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν το διάστημα που έρχεται.

            Θεωρούμε πολύ σημαντική και εποικοδομητική τη συνεργασία του Σχολείου με την οικογένεια του κάθε παιδιού και πιστεύουμε ότι συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη των στόχων.

  1. Γενικά θέματα.
    • Έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο. Το κουδούνι για την πρωινή προσέλευση χτυπά στις 8.10΄ (προηγείται χτύπος στις 8.08΄ για την έγκαιρη συγκέντρωση). Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο 5 λεπτά νωρίτερα. Μέχρι στις 8:05΄ θα μπορούν να εισέρχονται στο κτήριο, να αφήνουν την τσάντα τους και να εξέρχονται. Σε καμιά περίπτωση δεν θα εισέρχονται γονείς στο κτήριο χωρίς λόγο.
    • Αποχώρηση μαθητών. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα στις 13:15΄μμ. Σε περίπτωση έκτακτης αποχώρησης για οποιονδήποτε λόγο, αυτό θα γίνεται σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου και ο γονιός θα υπογράφει δήλωση πρόωρης αποχώρησης που θα του παρέχει ο εκπαιδευτικός της τάξης.
    • Προσωρινό ωράριο. Μέχρι να οριστικοποιηθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας (το οποίο θα γίνει το συντομότερο δυνατό), θα σας γνωστοποιηθεί η ώρα αποχώρησης των μαθητών.
    • Ασθένειες μαθητών. Σε περίπτωση ασθένειας, καλό θα είναι οι μαθητές να αναρρώνουν πλήρως και μετά να επανέρχονται στο σχολείο. Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού τους, οι γονείς θα ενημερώνουν αυθημερόν το σχολείο, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για ιδιαίτερες – χρόνιες παθήσεις ή τυχόν άλλα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν να τα βοηθήσουν με το καλύτερο τρόπο είτε ως σχολείο είτε σε επαφή με ειδικούς φορείς και επιστήμονες.
    • Δεκατιανό μαθητών. Το σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο. Για το λόγο αυτό οι μαθητές θα εφοδιάζονται από το σπίτι με το δεκατιανό τους, το οποίο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους κανόνες υγιεινής διατροφής.
    • Πόρτα προαυλίου. Η πόρτα που βρίσκεται στην είσοδο δίπλα στο περίπτερο θα παραμένει κλειστή μετά το πρωινό κουδούνι και μέχρι την αποχώρηση των μαθητών.
    • Κανονισμός σχολείου. Έχει συνταχθεί κανονισμός του σχολείου που αφορά τους μαθητές και βρίσκεται αναρτημένος στο blog της σχολικής μονάδας στο θέση: Το σχολείο / κανονισμός για τους μαθητές. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας θα διανεμηθεί και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
    • Τρόποι ενημέρωσης και επικοινωνίας.
  • Επιστολή για σοβαρά θέματα που θέλουμε να σας ανακοινώσουμε.
  • sms και τηλεφωνική κλήση για έκτακτες περιπτώσεις
  • Αναρτήσεις στο blog του σχολείου για όλες τις δραστηριότητες που γίνονται.

               Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου είναι: blogs.sch.gr/5dimagr/ ή κάνοντας αναζήτηση στο google πληκτρολογώντας:  5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

  • Χρήση διαδικτύου. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη χρήση του από τα παιδιά. Με βάση το νόμο, παιδιά αυτής της ηλικίας απαγορεύεται να κάνουν χρήση του facebook. Χρήσιμες ιστοσελίδες για ενημέρωση όλων μας είναι: http://internet-safety.sch.gr και http://www.saferinternet.gr/
  1. Άλλα θέματα
    • Ενημέρωση γονέων. Σύντομα θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την επίδοση των παιδιών σας, για τον τρόπο εργασίας, για τη συμπεριφορά τους και ότι θέματα προκύψουν.
    • Επικαιροποίηση στοιχείων. Με την έναρξη θα σας δοθεί ειδικό έντυπο που  θα συμπληρώσετε με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας.
    • Γονική συγκατάθεση. Επίσης θα δοθεί έντυπο στο οποίο θα δηλώσετε αν θα επιτρέπεται ή όχι η φωτογράφιση του παιδιού σας (σε ομαδικές κυρίως φωτογραφίες) και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
    • Προαύλιο. Έγινε ασφαλτόστρωση του προαυλίου στην πίσω πλευρά του κτηρίου, όπου εκεί θα κάνουν διάλειμμα τα παιδιά της Α ΄και Γ΄ τάξης.
    • Κάλυψη αναγκών σε χαρτί Α4. Οι ανάγκες σε φωτοτυπικό χαρτί αποτελούν το σημαντικότερο έξοδο του σχολείου. Αν λάβουμε υπόψη το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο και τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για σημαντικότερους σκοπούς. Καλούνται λοιπόν οι γονείς προαιρετικά να συμβάλουν στην επίλυση αυτού του θέματος, φέρνοντας 1 πακέτο χαρτί Α4. Παράκληση, αν αυτό είναι δυνατό, να φέρουμε χαρτί καλής ποιότητας 80gr, το οποίο δεν δημιουργεί πρόβλημα στα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Με τις καλύτερες ευχές μας

Η διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Επιστολή προς τους γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *