Το σχολείο μας στους μαθητικούς σχολικούς αγώνες

ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

Γράφει η εκπ/κός Φ.  Αγωγής Νεκταρία Μέρδη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν και φέτος στους  αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ που διοργάνωσε η Ο.Ε.Σ.Α. Αιτωλ/νίας στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου. Τα παιδιά έλαβαν μέρος στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης αγοριών και πετοσφαίρισης κοριτσιών και είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να αλληλεπιδράσουν με τους συνομήλικούς τους από άλλα σχολεία.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός προσφέρει μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας, καθώς επίσης και η καλλιέργεια αρετών όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η επικοινωνία η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπειθαρχία και η αυτοπεποίθηση.

Όλα τα παιδιά βίωσαν την ψυχαγωγία και τη χαρά που πηγάζει από τον αθλητισμό και γύρισαν πίσω παίρνοντας μαζί τους εμπειρίες και το μήνυμα της διοργάνωσης που ήταν η φιλία και η ευγενής άμιλλα.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *