ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Γράφει η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής του σχολείου μας Φωτεινή Ράπτη

DSC08300Αγαπητοί γονείς ,

 Ζούμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της Πληροφορικής. Η εκπαίδευση στην Πληροφορική, δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας της πληροφορίας να γίνει ικανός, να καινοτομεί και να υλοποιεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.

Από τις 7-13 Δεκεμβρίου 2015  πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Ώρα κώδικα, με την υποστήριξη των  Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Συμμετέχουμε με ενθουσιασμό στο παγκόσμιο κίνημα για την Επιστήμη των Υπολογιστών ,όπου εκατομμύρια μαθητές από πολλές χώρες παρακολουθούν μαθήματα για τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές του. Στο μήνυμα «…οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά για τον προγραμματισμό», η ιδέα είναι να απομυθοποιηθεί ο Κώδικας, οι σχετικές δεξιότητες και παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες ,και κυρίως τα παιδιά να γνωρίσουν την Αλγοριθμική σκέψη.

Το σχολείο μας  συμμετέχει στην «Εβδομάδα Πληροφορικής» με τις παρακάτω δράσεις:

  • Συζήτηση με τους μαθητές για τον Προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Εκπόνηση κατάλληλης μαθησιακής βιωματικής δραστηριότητας στη διάρκεια μιας (1) διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής μέσα στην εβδομάδα, για κάθε τμήμα, που περιλαμβάνει ανάπτυξη/τροποποίηση κώδικα(easylogo, scratch) αλλά και επίδειξη, προβολή video κλπ.                                                                                                                  
    Δείτε το στο slideshare.net
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *