17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

International_Day_for_the_Eradication_of_PovertyΓράφει η εκπ/κός του Στ1, κα. Χριστίνα Παππά

Η 17η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η φτώχεια είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμια έκταση, μια αιμορραγούσα πληγή της σύγχρονης κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «η φτώχεια συνιστά παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Στερεί τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, επομένως μπορεί να σημαίνει την έλλειψη χρημάτων για την προμήθεια τροφής ή ρούχων, πρόσβασης σε σχολεία ή νοσοκομεία, γης για την καλλιέργεια τροφίμων, πρόσβασης σε καθαρό νερό ή σύστημα αποχέτευσης, εργασίας για τα προς το ζην.

Δυστυχώς, και στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας. Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, με αποτέλεσμα το σύνολο να αυξάνεται στα 6,3 εκατομμύρια άτομα. (Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Κράτους της Βουλής, 2013).

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «Γίνε Ανάδοχος Παιδιού» της ActionAid. Παράλληλα, δείχνει έμπρακτα αλληλεγγύη σ’ όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας,  οι μαθητές της ΣΤ1΄τάξης βρήκαν πληροφορίες στο διαδίκτυο, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και ζωγράφισαν για τη φτώχεια. Όλα αυτά έγιναν ταινία με τη βοήθεια της δασκάλας τους.  

Διαβάστε το παραμύθι του φτωχούλη

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *