Συμμετοχή του σχολείο μας στο πρόγραμμα του Χαμόγελου του παιδιού «Διαδραστικές παρεμβάσεις στα σχολεία»

DSC04929Γράφει η εκπ/κός του σχολείου μας, Λιάτσου Ευαγγελία

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ  και Ε τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σχολική βία – Εκφοβισμός» που ήταν μια από τις Διαδραστικές Παρεμβάσεις Πρόσληψης που πραγματοποιούν οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Οργανισμού  «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από την ψυχολόγο κα. Μαρία Τσονοπούλου. Η παρουσίαση ήταν διαμορφωμένη κατάλληλα  στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών και έγινε με βιωματικό – διαδραστικό τρόπο.

Η ιστορία του «Μπάμπη και του Φίλιππου», δύο παιδιών σε ρόλο θύτη και θύματος, έγινε αφορμή για να προσεγγίσουν τα παιδιά το θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Συζήτησαν για τα αίτια και τις λύσεις του προβλήματος. Τα παιδιά αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις που γνώριζαν και συμφώνησαν στο εξής: «Είναι δικαίωμά μας να αγαπάμε και να συμπαθούμε όποιον θέλουμε, δεν είναι όμως δικαίωμά μας να πληγώνουμε, να τρομοκρατούμε, και να περιθωριοποιούμε αυτόν που δεν μας ταιριάζει, που είναι διαφορετικός».

Τέλος, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν στο να έχουν ενεργητική και όχι παθητική στάση στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.  Ενημερώθηκαν για την γραμμή SOS 1056 του «Χαμόγελου του παιδιού» και ενθαρρύνθηκαν να τη χρησιμοποιούν σε περίπτωση ανάγκης.

Οι μαθητές συγκέντρωσαν γραφική ύλη, παιχνίδια και ρούχα και τα πρόσφεραν στο «Χαμόγελο του παιδιού». Επίσης ζωγράφισαν.

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση