Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών-τριών γενικών τάξεων για τα άτομα με αναπηρία.

αρχείο λήψηςΓράφει η εκπ/κός του τμήματος Ένταξης, Παπαδοπούλου Δήμητρα

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιεί φέτος το Ε2 τμήμα του σχολείου μας στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης με τίτλο «ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών-τριών γενικών τάξεων για τα άτομα με αναπηρία».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στα πλαίσια ενός «Εθνικού etwinning έργου» με τον ίδιο τίτλο και συμμετοχή αρχικά 20 δημοτικών σχολείων της ελληνικής επικράτειας (σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 30). Πολύ σύντομα συνάντησε το ενδιαφέρον σχολείων από την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Τουρκία που εντάχθηκαν σε αυτό καθιστώντας το Ευρωπαϊκό.

Το έργο έχει συνολική διάρκεια 6 μήνες (Νοέμβριος 2014 – Απρίλιος 2015) και αφορά δράσεις με τις οποίες ειδικοί παιδαγωγοί σε συνεργασία με παιδαγωγούς γενικής εκπαίδευσης θα ενημερώνουν και θα ευαισθητοποιούν τους τυπικούς μαθητές σχετικά με τα άτομα με αναπηρία.

Στόχοι του έργουΜαθαίνω για τη διαφορετικότητα. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα. Συνεργάζομαι με άτομα διαφορετικά από εμένα. Παίζω και μαθαίνω με άτομα διαφορετικά από εμένα. Εξοικειώνομαι με μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Χαίρομαι που δουλεύω με νέους συμμαθητές και φίλους.

Στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και δράσεις που θα αφορούν την ανθρώπινη ποικιλομορφία (διαφορετικότητα), τα άτομα με κινητική αναπηρία, τα άτομα με προβλήματα όρασης/τύφλωση, τα άτομα με κώφωση, τα άτομα με νοητική καθυστέρηση και τα άτομα με αυτισμό. Επίσης, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές/τριες άλλων σχολείων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο σχολείο μας το πρόγραμμα υλοποιούν σε συνεργασία οι: Δήμητρα Παπαδοπούλου (εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής), Ελένη Τέλιου (υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ε2 τμήματος), Ευαγγελία Μεγαλοκονόμου (εκπαιδευτικός Eικαστικών), Κατσούδα Ευσταθία (εκπαιδευτικός Αγγλικών).

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *