Συμμετοχή του σχολείου μας με το τμήμα Ένταξης στο πρόγραμμα της ActionAid “Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014”

αρχείο λήψης

Γράφει η εκπ/κός του τμήματος Ένταξης, Σταμάτη Αργυρώ

Η ActionAid στην φετινή παγκόσμια καμπάνια της «Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 4-10 Μαΐου 2014» είχε ως θέμα της «Στείλτε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο». Αυτό γιατί υπάρχουν 24.000.000 παιδιά παγκοσμίως που δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω κάποιας μορφής αναπηρίας.

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτού του προγράμματος το τμήμα Ένταξης του σχολείου μας μελέτησε περιπτώσεις παιδιών ανά τον κόσμο που εξαιτίας του ότι δεν βλέπουν ή δεν ακούνε ή έχουν κάποια σωματική αναπηρία ή ακόμα και αυτισμό δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο σχολείο.

Κατόπιν προσπαθήσαμε να ‘μιλήσουμε’  τη νοηματική γλώσσα συνθέτοντας απλές λέξεις για να πάρουμε μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν τα κωφάλαλα άτομα μεταξύ τους.

Ύστερα ζωγραφίζαμε τα σχεδιαγράμματα παιδιών με αναπηρία που μας έστειλε η Actionaid,  γράψαμε  συνθήματα και φτιάξαμε αλυσίδες μ’ αυτά τις οποίες κολλήσαμε σ’ εμφανές σημείο  του σχολείου ώστε να τις δουν και τα υπόλοιπα παιδιά και να ενημερωθούν. Επίσης κολλήσαμε αφίσες στην τάξη μας και συλλέξαμε πολλά ‘ανθρωπάκια’ τα οποία στείλαμε στην οργάνωση ώστε να αυξηθούν οι συμμετοχές των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση των παιδιών τα οποία μπορεί μεν η φύση να στέρησε, αλλά , όπως λέει και το σύνθημά μας, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ

Πατήστε εδώ για να δείτε σχετικά έργα άλλων σχολείων

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *