Εκπαιδευτική Ρομποτική στο σχολείο μας!

rompotikiΓράφει η εκπ/κός Πληροφορικής του σχολείου, κα Ράπτη Φωτεινή

Την Τρίτη 18-02-2014 οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, με πολύ ενδιαφέρον, παρακολούθησαν ένα δίωρο σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον καθηγητή Φυσικών Επιστημών κ. Σπύρο Τσοβόλα.
Είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη πως υλοποιείται η Εκπαιδευτική Ρομποτική και να έχουν ενεργό ρόλο σ’ αυτό. Θεωρώ ότι η παρουσίαση αυτή ήταν ένας καλός τρόπος για να δείξουμε στους μαθητές ότι η μηχανική, η πληροφορική, οι φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά μπορεί να είναι διασκέδαση. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής προγραμματίζεται η κατασκευή (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Η παρουσίαση αυτή έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τις βασικές δομές του προγραμματισμού καθώς και την εφαρμογή τους στην πράξη όπως η κίνηση μιας κατασκευής.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση