Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης – Παναγία Ελεούσα. Παρακολούθηση της λειτουργίας του τμήματος Υφαντικής

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείο μας κατά τμήμα επισκέφτηκαν  το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες,  στο Αγρίνιο. Η επίσκεψη, ενταγμένη στα πλαίσια του Προγράμματος Comenius που υλοποιεί το σχολείο μας με στόχο για το μήνα Απρίλιο την επαφή των παιδιών με  τα παραδοσιακά επαγγέλματα, είχε ως σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών μας με τον αργαλειό και την υφαντική τέχνη γενικότερα ιδωμένη τόσο από την πλευρά της Καλλιτεχνίας, όσο και από αυτή  της Οικιακής Οικονομίας.

Στους 3 αργαλειούς του τμήματα Υφαντικής Τέχνης του εργαστηρίου οι μαθητές ανά δυάδες, με την καθοδήγηση της υπευθύνου κας Αφροδίτης Καρέλου και την συνεργασία των εκπαιδευόμενων νέων του εργαστηρίου γνώρισαν κατ’ αρχήν τα μέρη και τη λειτουργία του αργαλειού κι εν συνεχεία τις φάσεις ύφανσης.

Το φιλόξενο προσωπικό, αλλά και οι παρούσες κυρίες του Δ.Σ. του Κέντρου διεύρυναν στη συνάντηση με τους μαθητές τις πληροφορίες τις γνώσεις και τα συναισθήματα που ήδη είχαν γεννηθεί μέσα μας παρουσιάζοντάς μας το σύνολο και τη φιλοσοφία λειτουργίας του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντή του Εργαστηρίου κ. Χειμαριώτη Δημήτρη καθώς και το προσωπικό για αυτά που προσέφεραν σε εμάς. Επίσης τους συγχαίρουμε για το συνολικό τους έργο και τους ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί να προσφέρουν τις πολύτιμες αυτές υπηρεσίες του στα άτομα που τις έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *