Συμμετοχή του σχολείου μας με το τμήμα Γ2 στο πρόγραμμα “Unicef: Σχολεία Υπερασπιστές των παιδιών”

Γράφει ο κ. Χρήστος Κυριαζής, δάσκαλος του Γ2

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα της Unicef  «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» με το Γ2 τμήμα του. Μέσα στο κλίμα της ανασφάλειας και της εσωστρέφειας, τα παιδιά πολλές φορές μας δείχνουν το δρόμο της διεξόδου από το φαύλο κύκλο της απογοήτευσης και προτείνουν άμεσες λύσεις.

Δράση 1η : Η ενεργοποίηση της ξεχασμένης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που τείνουν να χαθούν από την καθημερινή μας ζωή. Η Ελλάδα έζησε στο διάβα των αιώνων της χίλιες φουρτούνες, αλλά σώθηκε και χάρη σ΄ αυτές  τις δύο αρετές της.

Τα παιδιά, όταν δούλεψαν πάνω στα κείμενα που μας έστειλε η Unicef , μελετώντας  το «έντυπο του μαθητή»  και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της, είδαν φωτογραφίες, μελέτησαν  το cd, συζήτησαν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών  αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν τη Unicef και μέσω αυτής της οργάνωσης να ενισχύσουν αυτά τα παιδιά. Έτσι σκέφτηκαν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές από πηλό και να τα πουλήσουν στο bazaar αγάπης που διοργάνωσε το σχολείο μας. Συγκέντρωσαν λοιπόν το ποσό των 90 € για την ενίσχυση της Unicef που μαζί με την εκτίμησή μας τα στείλαμε.

H Unicef έγραψε για τη συγκεκριμένη δράση στην ιστοσελίδα της

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *