Συμμετοχή της Δ΄τάξης του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Αγρινίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίουστα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται σε 147 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με τίτλο «Παντέχνου Πυρός Σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές της Δ΄ Δημοτικού να κάνουν ένα ταξίδι στο μύθο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσα από την ιστορία της φωτιάς.

Έτσι οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 11-10-2012, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου και συζήτησαν με την υπεύθυνη του προγράμματος, τη συμβολή της φωτιάς στην πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο μουσείο αναζητώντας ανάμεσα στα άλλα εκθέματα, 3 λυχνάρια των Ρωμαϊκών χρόνων. Έμαθαν την ιστορία της φωτιάς, άκουσαν σχετικούς μύθους, ζωγράφισαν, κατέγραψαν τις σκέψεις τους και έπαιξαν με λέξεις που σχετίζονται με τη φωτιά, συμπληρώνοντας ένα φυλλάδιο που τους διανεμήθηκε. Τα παιδιά αποχώρησαν από το μουσείο γεμάτα γνώσεις γι’ αυτό το πολύτιμο στοιχείο της φύσης, τη φωτιά, που χάρισε γνώση και δύναμη στον άνθρωπο και φώτισε με τη λάμψη της τον πολιτισμό.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *