Διάκριση εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο «Θεσμό αριστεία και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, συμμετείχε και διακρίθηκε στη δράση του Υπουργείου Παιδείας, «Θεσμός αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», με την εργασία «Νερό και Δράση», που εκπονήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Ρηγογιάννη Δημήτρη και Λιάτσου Ευαγγελία και τους μαθητές της Στ΄ τάξης. Η συγκεκριμένη εργασία έλαβε την 46η θέση σε σύνολο 470 εργασιών που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τον τόπο τους, την «Υδρούσα Αιτωλοακαρνανία», όχι μόνο μέσα από κείμενα και εικόνες, αλλά συμμετέχοντας τα ίδια σε πολλές δράσεις.

Έτσι αφού έγιναν πολλές εκδρομές, στις λίμνες και τα ποτάμια του Νομού, με παράλληλη εκπόνηση εργασιών, πραγματοποιήθηκε εκμάθηση κολύμβησης για 2 μήνες στο ΔΑΚ Αγρινίου (με τη βοήθεια του Δήμου που ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών και τη διάθεση της πισίνας), καθώς και διήμερη επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο Θέρμου, όπου υλοποιήθηκε πρόγραμμα κατάβασης του Εύηνου ποταμού (ράφτινγκ) και ανάλυση του ph των νερών.

Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση