Μάθημα στο Δάσος του Φράξου!

Στις 19 Μαρτίου, τα τμήματα της Γ΄ τάξης έλαβαν μέρος σε εκδρομή στο σπάνιο δάσος του Φράξου στο Λεσίνι του Δήμου Οινιάδων, όπου περίμεναν το σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, η κα Όλγα Γιαννακογεώργου και ο κος Δημήτρης Κόκκοτος.

Η ξενάγηση σ’ αυτό το μαγευτικό χώρο των 560 στρεμμάτων διευκολύνθηκε από ένα περιποιημένο μονοπάτι που το διασχίζει. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη χλωρίδα και την πανίδα, προσέγγισαν τις έννοιες του δασικού οικοσυστήματος κι ανέδειξαν τις απειλές του δάσους . Επομένως, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα κάλλη και τη σημασία του Φράξου που θεώρησαν φυσικό να προστατεύεται, ώστε να επιτευχθεί η αναγέννηση αυτών των αιωνόβιων δέντρων. Εν ολίγοις, ενθουσιάστηκαν από την περιήγηση.

Μάλιστα, οι τρεις εκπαιδευτικοί συνοδοί πιστεύουμε  ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου αποτελεί φορέα πολιτισμού και μόρφωσης ζωτικής σημασίας για το Σχολείο, την κοινωνία και το περιβάλλον.  Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *