Επίσκεψη του Β2 στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εφημερίδα Νέοι καιροί

Το Β2 τμήμα πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη αρχικά στον τοπικό ραδιοτηλεoπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ και στη συνέχεια  στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα: ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.

Η διπλή αυτή επίσκεψη σχεδιάστηκε με αφορμή τα μαθήματα της Μελέτης του Περιβάλλοντος αφενός και της Γλώσσας αφετέρου, που αφορούσαν στα Μ.Μ.Ε.

Με βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης και πιο συγκεκριμένα της αρχής ότι “κάθε γνήσια μορφή εκπαίδευσης γεννιέται μέσα από την εμπειρία”, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πραγματικές συνθήκες ζωής .

Η ξενάγησή τους στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού από τους υπεύθυνους του καναλιού, καθώς και η δυνατότητα που τους δόθηκε να μιλήσουν  μπροστά στην κάμερα, να θέσουν τα ερωτήματά τους ή και να γίνουν προς στιγμήν οι ίδιοι δημοσιογράφοι, τους εξέπληξε!

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην εφημερίδα όπου κι εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά το πώς τυπώνεται μια εφημερίδα αλλά και να μάθουν και τις αλλαγές στον τρόπο που τυπώνεται μια εφημερίδα στο πέρασμα του χρόνου. Η μυρωδιά του πιεστηρίου ήταν χαρακτηριστική και χαράχτηκε στη μνήμη τους.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ και τους υπεύθυνους όσο και τον κύριο Αιμίλιο Κουτσονίκα, διευθυντή της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ που μα αφιέρωσαν ένα πολύτιμο κομμάτι του χρόνου τους!

Πατήστε εδώ για να δείτε μια τυχαία ζωγραφιά των παιδιών σχετικά με την επίσκεψή τους!

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *